• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  • https://www.facebook.com/dogruterapimerkezi1
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=+905415447199
  • https://twitter.com/dogruterapi_mkz
  • https://www.instagram.com/dogruterapimerkezi/
  • https://www.youtube.com/watch?v=kRrNYTwi6Bk

Ömer Doğru

Aile Danışmanı & İletişim Uzmanı

Site Haritası
Saat
Takvim
<script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-2967709272430144"
     crossorigin="anonymous"></script>

Anasayfa

Kişilik, psikolojide en önemli temel kavramlardan birisidir. İnsanların sahip oldukları kişilikler tüm dünyayı şekillendirir. İnsanların birbirlerine karşı olan yaklaşımlarını da şirketlerin bireylere özel hizmetleri de kişilik kavramları üzerinden hayata geçirilir. Rahatsızlık duyulan bir kişiye edilen hakaretlerde de sevilen bir kişiye bonkörce edilen iltifatlarda da kişilik hep ön plandadır. Çünkü “kişilik” olarak addedilen kavram bireyin sahip olduğu, kişisel, onu tanımlayan ve diğerlerinden ayıran hem manevi hem de ruhsal niteliklerin tamamıdır.  Kişilik Nedir? Kişilik bir insanı diğerlerinden ayıran, farklı ve kendine özgü kılan özelliklerin bütünü olarak yorumlanabilir. Nitekim söz konusu kişilik kavramının tanımlanması olduğunda, herkes tarafından genel geçer kabul edilen tek bir açıklama bulunmaz. Kimilerine göre kişilik, bireylerin alışkanlıklarının toplamıdır, kimilerine göre kişilerin hayatları boyunca davranma, düşünme ve hissetme biçimidir.
03.08.2021
Bizler sosyal varlıklarız! Bizim sosyal varlık olmamız herkesle herşeyi konuşacağımız ve paylaşacağımız anlamına gelmez. Bazen kalabalıklar içinde yapayalnız kalırsın da bir yastık ötede uyuyan çığlıklarından habersizdir o yüzdendir ki iletişim seni anlayanla anlamlı ve kıymetli olur. bazen yanında susarak bekleyebilen ve senin anlatamadıklarını yüzünden okuyabilen dost yürekli birine... Yardımlaşmak, paylaşmak, konuşmak, dertleşmek, tutunmak, güvenmek, sevmek ve sevilmek için birbirimize muhtacız... Varoluşumuza anlam katan ve ruh-beden sağlığımızı en çok etkileyen unsurların başında, başkalarıyla kurduğumuz ilişkiler gelir. Bir başkasının aynasında gördüğümüzde ancak, kendi kendimizi fark ederiz. Sınırsız güce ve maddi imkânlara sahip olsak bile, sağlıklı bağlar kurabileceğimiz başkaları yoksa tüm bunlar anlamını yitirir.
02.08.2021
Öncelikle tanımıyla başlayalım. Sözlük anlamı ‘’güdülenme ‘’ dir.  Yani bir işi yapma arzusudur. Kişinin bir başka kişiden, bir kitaptan veya bir nesneden aldığı güçle harekete geçerek o işi başarma hedefidir. Motivasyon bilhassa okul hayatında öğrenciler için , diğer yanda iş hayatında çalışanlar için çok önemlidir. Çünkü öğrenci eğer kendini iyi motive edip başaracağına inanıp çalışırsa başarılı olur ve bu da güzel bir iş hayatını beraberinde getirir. Tabii iş hayatına atıldık diye motivasyonu elden bırakırsak kurduğumuz bütün dominolar yanlış bir dokunuşla yerle bir olabilir. Bu yüzden aşağıda sizi motive edebilecek birkaç taktik vereceğim. Ama öncelikle motivasyonun parçalarına bi bakalım.
26.07.2021
Stres Nedir? Stres,bir olay durum veya duygunun sinir sistemi üzerindeki etkisiyle vücudu bozma eğiliminde olan bir basınç yada gerilim anlamına gelmektedir. Bir miktar stres hareketlerimizi motive etmede bize yararlı olurken çok fazla ve uzun süreli stres ortaya çıkarsa kişi fiziksel ve psikolojik problemler yaşayabilir. Stres, hayatımızın pek çok döneminde başa çıkmak zorunda kaldığımız yıpratıcı sorunlardan biridir. Bir hastalık değildir ama bir hastalık kadar zararlı olabilir ya da pek çok hastalığın gelişmesine zemin hazırlayabilir. Ancak, her zaman kötü ve zararlı değildir. Kronik hale gelmeyen ve kontrolden çıkmayan stres çevrenizdeki şeylerden daha fazla haberdar olmanızı ve daha rahat odaklanmanızı sağlayabilir. Bazı durumlarda size enerji verebilir ve daha başarılı olmanıza yardımcı olabilir. Ancak yaşadığınız stresin sonucunda hayatınızın kontrolünü kaybederseniz işiniz, aile hayatınız, sağlığınız ya da çevrenizle ilişkileriniz ciddi şekilde zarar görebilir.
15.07.2021
Otistik bozukluk sosyal ilişkide yetersizlik, iletişimde (sözel ya da sözel olmayan) yetersizlik, tekrarlayıcı davranışlar ve sınırlı ilgilerin olmasıyla karakterize bir bozukluktur.  Otizmin belirtileri nelerdir? Aşağıda otistik bozukluk tanısı için belirtiler sayılmaktadır. Otistik bozukluk diyebilmek için bu belirtilerin tümünün olması gerekmez. A - Dil gelişimi ilgili belirtiler 1- Konuşmanın gecikmesi (1 yasında tek kelimeler, 2 yasında 2 kelimelik cümlelerin olmaması) ya da hiç konuşamama kliniğe en sık başvuru nedenidir. 2- Ses tonları genellikle monotondur, “robot” veya mekanik ses tonu ile konuşabilirler, ses tonlarını ayarlamada problemleri olabilir.
08.07.2021
 2  ...

Son Güncelleme: Bugün

Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi2
Bugün Toplam76
Toplam Ziyaret199084
Üyelik Girişi
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.429932.5599
Euro34.801134.9406
Hava Durumu

<script data-ad-client="ca-pub-2967709272430144" async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js"></script>